Földrajz Éjszakája 2019

Az európai földrajzi társaságokat összefogó ernyőszervezet az EUGEO 2019-ben is meghirdeti A Földrajz Éjszakája című rendezvénysorozatot. Ennek célja, hogy felhívja a figyelmet a nem földrajzos társadalom tagjai számára a geográfia fontosságára. A Földrajz Éjszakája keretében a földrajz iránt érdeklődő, elhivatott csoportok (facebook-közösségek, egyetemi tanszékek, múzeumok, egyszerű hétköznapi laikusok) szervezhetnek különböző programokat, a malacsütéstől a kvízjátékon át a fotókiállításig. 2019-ben a Földrajz Éjszakájára április 5-én (pénteken) az esti órákban kerül sor.
Az európai rendezvény magyarországi szervezésű eseményeit a Magyar Földrajzi Társaság koordinálja. A különböző hazai események szervezőinek lelkes, színvonalas és együttműködő hozzáállásának köszönhetően 2018-ban a Földrajz Éjszakája országosan kitűnően sikerült, a magyar részvétel hazai és európai szinten is elismerést váltott ki. Magyarország büszke lehet, hogy méreteihez képest 14 helyszínen – ebből 10 vidéki és 4 budapesti – szerveződtek különböző formában színes, érdekes események.


Az Magyar Földrajzi Társaság 2019-ben is felhívással fordul tagszervezetei, iskolák, egyetemi tanszékek és kutatóintézetek, múzeumok, egyszerű hétköznapi laikusok földrajzot szerető közösségeihez, hogy járuljanak hozzá az országhatárokon és kultúrákon átívelő európai rendezvénysorozatot. Ennek formája kötetlen, pl. vetélkedő, kulturális rendezvény (pl. kiállítás), baráti összejövetel, gyalogtúra, városnézés. A hangsúly a játékos, kötetlen és az utca emberét (különösen a fiatal generációkat, de az idősebbeket is) megszólítani képes programokon van. Az események kezdési időpontjára vonatkozóan nincs kötöttség. A Földrajz Éjszakája megnevezésből következik, hogy a programok a legtöbb esemény esetében késő délután, kora este kezdődnek. A programok pontos indítását azonban szabadon igazítsák úgy, ahogy Önöknek a legkedvezőbb.

Kedvcsinálónak a Földrajz Éjszakája 2018 eseményei megtekinthetők a Magyar Földrajzi Társaság honlapján, ugyanitt folyamatosan tájékoztatást adunk a 2019-es kiírás aktuális információiról: foldrajzitarsasag.hu/rendezvenyek/night-of-geography

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.