Milyen lesz a 2018. évi fenntarthatósági témahét?

GUBA ANDRÁS

andraas.guba@gmail.com

Gödöllői Török Ignác Gimnázium

 

A 2018-as fenntarthatósági témahét április 23. és 27. között kerül megrendezésre. A környezetvédelem és a természetvédelem témáiban a diákok és a tanárok projekteket valósíthatnak meg, amiket egymással is megoszthatnak a résztvevők.

Forrás.

A szervezők szemléletváltozás szükségességére hívják fel a figyelmet elsősorban a globális felmelegedés, a vízhiány, a csökkenő energiakészlet és a klímaváltozás témaköreiben. A témahét hivatalos honlapján lehetőség van letölteni előre kidolgozott tematikus óraterveket is, amelyek segítségével megvalósíthatják projektjeiket az érdeklődő pedagógusok.

A témahét fő témái: a természeti- és épített környezet védelme, a tudatos vásárlás és a fogyasztóvédelem. A pedagógusokat nemcsak egyes óratervekkel segítik a szervezők, hanem 2018-tól teljes mintaprojekteket is le lehet tölteni.

A témahét három célcsoportra fókuszál: általános iskola alsó és felső tagozata, illetve középiskola. Az általános iskolások számára ezen felül meghirdettek egy 6 hetes szelektív hulladékgyűjtő versenyt is 2018. március 19.–április 29. között. A versenyről további részletei megtalálhatóak itt.

A projektekhez pedagógusképzés is kapcsolódik, amire szaktanácsadók jelentkezhetnek. A képzés során felkészítést kapnak a későbbi fentarthatósági pedagógusképzések megtartásához.

A fenntarthatósági témahétről a hivatalos honlapon és a facebookoldalon lehet további információkat találni.

 

Forrás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.