Felfedezők Napja 2018

GUBA ANDRÁS

andraas.guba@gmail.com

Gödöllői Török Ignác Gimnázium

 

A Felfedezők Napját 2018-ban április 28-án (szombaton) rendezik meg a szervezők, A Földgömb, Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány és a Heiling Média Kft. Az esemény helyszíne a Millenáris B csarnoka lesz.

A Tudományos Kutatóexpedíciók Fesztiválja a tágabban értelmezett földrajz- és más tudományok nyilvános rendezvénye, amely nem kizárólag a szakmának, hanem a szélesebb közönségnek szól. Az ingyenes programok széles szakmai támogatással jöttek létre.

A 2018-as felfedezők napja idén is változatos programokkal várja az érdeklődőket. Az idei évben az éghajlatváltozás kiváltó okainak nyomába erednek a szervezők. A millenáris három helyszínén (nagyszínpad, földszinti előadó, emeleti előadó) lesznek előadások különböző kutatásokról és expedíciókról. Többek között hallhatunk előadásokat a marsi időjárásról, a jég éghajlatban betöltött szerepéről és az ammoniteszekről. Találkozhatunk magyar Antarktisz-kutatóval és Chile magyarországi nagykövetével.

Az előadások alatt folyamatosan részt vehetünk egy játékos vetélkedőn is (7próba), amely során a kiállítók által működtetett helyszíneken lehet különböző feladatokat megoldani. A Felfedezők Napján különböző kiállítókkal is találkozhatunk a Millenárison. Különböző földrajzzal és kutatással foglalkozó intézményen kívül találkozhatunk a természetvédelem, utazás szervezeteivel is.

További információk és program letölthető innen.

Forrás

Képek forrása: (1), (2)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.