HuCER 2017 Konferencia

A Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesülete (Hungarian Educational Research Assitoation, HERA) hagyományosan május végén tartja éves konferenciáját a HuCER-t (Hungarian Conference on Educational Research).

A rendezvényre ebben az éveben Innováció, kutatás, pedagógusok címmel 2017. május 15-16-án került sor Budapesten. A szakmai fórumon két szekcióval is képviseltette magát a HERA Környezetpedagógia szakosztálya.

A szakosztály dr. habil. Lükő István vezetésével fontos szerepet játszik abban, hogy bemutassa a földrajzoktatás szerepét a környezeti nevelésben. Az idei előadások központi témája a földrajzoktatásnak az energiatudatosságra nevelésben betöltött szerepe volt. Az előadók annak a kutatássorozatnak az első eredményeit mutatták be, amely a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kutatási támogatásával (K 116595) a debreceni és az egri egyetem együttműködésében megvalósuló meg. A kutatás célja a társadalom – beleértve az általános és középiskolai tanulók – energiatudatosságának és ezzel kapcsolatos attitűdjének feltárása, amiben fontos elem a földrajzoktatás szerepének és lehetőségeinek vizsgálata is. Az érdeklődők emellett az időjárási ismeretekkel, a fenntarthatóságra neveléssel kapcsolatos kutatások eredményeiről is hallhatak előadásokat.

Az Innováció, kutatás, pedagógusok című 2017. évi HuCER konferencia plenáris előadásai online megtekinthetőek az alábbi elérhetőségeken.

Jani Ursin

Demetrovics Zsolt

Halász Gábor

A konferenciáról és a szervezetről bővebb információ található ide kattintva vagy az Egyesület honlapján: http://hera.org.hu

A HuCER 2017 frissen elkészült konferenciakötete letölthető. HERA absztraktkötet 2017 letöltés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.